چکیده :

یک آزمایش به صورت کرت های یک بار خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار ، در سال 1390 در مرکز آموزش کشاورزی فارس- علی آباد کمین اجرا گردید که در آن تاریخ کاشت ( اول و پانزدهم اردیبهشت، اول و پانزدهم خرداد و اول تیر) و ارقام سویا (10,LG6,LL15,LL4,LK11,LK7 LG) به ترتیب فاکتور اصلی و فاکتور فرعی بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تاثیر تاریخ کاشت و ارقام بر عملکرد دانه، عملکرد روغن و درصد پروتئین در سطح آماری یک درصد معنی دار بود. اثر متقابل تاریخ کاشت و ارقام بر درصد پروتئین در سطح آماری یک درصد معنی دار بود، اما بر عملکرد دانه و عملکرد روغن معنی دار نگردید. رقم Lk7 با عملکرد دانه 2974 کیلوگرم در هکتار و رقم LG6 با عملکرد دانه 2081 کیلوگرم در هکتار بیشترین و کمترین عملکرد دانه را داشتند. رقم Lk7 با عملکرد روغن 662 کیلوگرم در هکتار و رقم LG6 با عملکرد روغن 6/449 کیلوگرم در هکتار بیشترین و کمترین عملکرد روغن در واحد سطح را تولید نمودند. رقم LG10 با 1/39 درصد پروتئین بالاترین و رقم LL15 با 5/37 درصد پروتئین کمترین درصد پروتئین را داشتند. بالاترین عملکرد دانه مربوط به رقم Lk7 در تاریخ کاشت اول اردیبهشت ماه و معادل 3887 کیلوگرم در هکتار و پایین ترین عملکرد مربوط به رقم LG6 در تاریخ کاشت اول تیر ماه و معادل 1822 کیلوگرم در هکتار بود. رقم Lk7 در تاریخ کاشت اول اردیبهشت 874 کیلوگرم در هکتار و رقم LG6 در تاریخ کاشت اول تیر ماه با 377 کیلوگرم در هکتار به ترتیب بیشترین و کمترین عملکرد روغن را تولید نمودند. رقم Lk7 با3 /40 درصد در تاریخ کاشت اول تیر ماه بیشترین و رقم LG6 با 4/36 درصد در تاریخ کاشت اول خرداد کمترین درصد پروتئین را تولید نمودند.

کلید واژگان :

تاریخ کاشت، رقم، عملکرد دانه، درصد پروتئین و درصد روغن



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک