عسل ماده¬ی شیرین طبیعی تولید شده توسط زنبورهای عسل از شهد گل¬ها یا ترشحات بخش¬های زنده¬ی گیاهان است. با توجه به اهمیت فرآورده¬های کندوی زنبور عسل که صرف نظر از استفاده¬های غذایی، از دیر باز جهت تسکین و درمان بسیاری از دردها، زخم¬ها و بیماری¬ها مورد استفاده¬ی بشر قرار گرفته است، توجه به خواص فیزیکی و شیمیایی عسل که در هر منطقه بسته به نوع گل و گیاه موجود در آن منطقه متفاوت می¬باشد حائز اهمیت است. از آنجایی که تحقیقات زیادی روی انواع عسل و مواد تشکیل دهنده¬ی آن صورت گرفته است، این تحقیق با استفاده از پرسشنامه و روش مصاحبه¬ی گروهی با هدف جستجوی علت استفاده¬ی زنبورداران از مواد شیمیایی و مصنوعی در تولید عسل و اثرات این کار بر کیفیت عسل و سلامت انسان در شهرستان بوکان (آذربایجان غربی) انجام شده است. به طور کلی می¬توان گفت که زنبوردار، دولت و مصرفکنندگان همگی در استفاده ی زنبوردار از مواد مصنوعی بدون توجه به اثرات نامطلوب آن بر روی سلامتی انسان نقش بسزایی دارند. فرهنگسازی در جامعه جهت خرید و مصرف عسل طبیعی و سالم ولو با قیمت بالا کمک بسیاری در علاقمندی و رضایت زنبوردار از تولید عسل طبیعی با حداقل مصرف مواد مصنوعی خواهد داشت. موظف کردن کارشناسان سازمان¬های مربوطه بر نظارت و کنترل میزان استفاده از مواد مصنوعی در زنبورستان¬ها و نیز جلب توجه و رضایت زنبورداران می¬تواند کمک چشمگیری در کاهش میزان مصرف مواد مصنوعی در تولید عسل در زنبورستان ها داشته باشد.
کلید واژگان :آگاهی، بحث متمرکز گروهی، روش کیفی و عسل طبیعی
ارزش ریالی : 300000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 6150887324474698
- سال انتشار : 1393
- نوع مقاله : مقاله کامل پذیرفته شده در کنفرانس ها
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی،
- برگزار کنندگان : دانشگاه جیرفت
- تاریخ ثبت : 1396/08/02 22:57:24
- ثبت کننده : لقمان علی محمدیان
- تعداد بازدید : 198
- تعداد فروش : 0