چکیده :

اين تحقيق با هدف بررسي خصوصيات خمير و كاغذ حاصل از باگاس انجام شد. پخت به مدت 30 و 40 دقيقه با روش نيمه شيميايي سولفيت خنثي و با استفاده از مواد شيميايي متداول در كارخانه چوب و كاغذ مازندران به ميزان 10 و20% (وزن خشك باگاس) انجام پذيرفت. سپس خميرها توسط پالايشگر آزمايشگاهي تا درجه‌رواني CSF 25±410 پالايش شدند. جهت بررسي خواص مقاومتي كاغذهاي دست‌ساز از استانداردTAPPI استفاده شد. بررسي‌ها نشان داد كه با افزايش مواد شيميايي و زمان پخت، بازده خمير كاهش و بيشتر خواص مكانيكي كاغذهاي حاصل نظير مقاومت به له شدن در حالت حلقه (RCT)، سفتي، مقاومت در برابر كشش، مقاومت در برابر تركيدن، افزايش مي‌يابد. لازم به ذكر است كه شاخص مقاومت در برابر پاره‌شدن كاهش يافت كه دليل آن‌را مي‌توان به لزوم پالايش بيشتر مربوطه دانست.

کلید واژگان :

باگاس، فرآيند نيمه شيميايي سولفيت خنثي، زمان پخت، درصد مواد شيميايي، خواص كاغذ



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک