چکیده :

اين تحقيق با هدف بررسي خصوصيات خمير و كاغذ حاصل از باگاس انجام شد. به منظور تهيه خميركاغذ، باگاس مغززدايي شده به روش تر از كارخانه كاغذ پارس واقع در استان خوزستان تهيه گرديد. پخت به مدت 30 و 40 دقيقه با روش نيمه شيميايي سولفيت خنثي و با استفاده از مواد شيميايي متداول در كارخانه چوب و كاغذ مازندران به ميزان 10 و20 % بر اساس ماده خشك مصرفي انجام پذيرفت. سپس خميرها توسط پالايشگر PFI Mill تا درجه رواني CSF25±410 پالايش شدند و از هر نمونه خمير، كاغذ دست ساز 127 گرمي تهيه گرديد. در نهايت، به بررسي شاخصهاي مقاومتي كاغذهاي دست ساز اقدام شد. براي بررسي خواص مقاومتي كاغذهاي دست ساز از استاندارد TAPPI استفاده شد. بررسي‌ها نشان داد كه با افزايش مواد شيميايي و زمان پخت، بازده خمير كاهش و بيشتر خواص مكانيكي كاغذهاي حاصل نظير مقاومت به له شدن در حالت حلقه(RCT)، سفتي، مقاومت در برابر كشش، مقاومت در برابر تركيدن، افزايش مي‌يابد. لازم به ذكر است كه شاخص مقاومت در برابر پاره شدن كاهش يافت كه دليل آن‌را مي‌توان به لزوم پالايش بيشتر مربوطه دانست.

کلید واژگان :

باگاس، فرآيند نيمه شيميايي سولفيت خنثي، زمان پخت، درصد مواد شيميايي، خواص كاغذ



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک