چکیده :

در فصل بهار همزمان با شروع رشد گندم، تحمل گیاه به دماهاي پایین کاهش پیدا می کند و هر یک از مراحل رشد آن ممکن است با تنش سرما مواجه گردد و در نتیجه برخی از قسمت هاي گیاه با توجه به مرحله نمو گندم صدمه ببیند و در نهایت منجر به کاهش عملکرد گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثر تنش سرماي بهاره بر صفت فیزیولوژیک مقدار کمی قند فروکتان در شرایط کنترل شده بود. به 0 و 2- درجه سلسیوس) در ،+ این منظور 20 رقم گندم نان همراه با چهار تیمار سرمایی ( 8+ (شاهد)، 2 آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی به اجرا در آمد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر متقابل رقم در سرما در سطح 1 درصد معنی دار می باشد. به طور کلی نتایج آزمایش نشان داد که تنش سرماي بهاره واکنش هاي متفاوتی را در بین ارقام موجب شده است و از این نظر تنوع ژنتیکی کافی بین ژنوتیپ ها وجود دارد.

کلید واژگان :

تنش سرماي بهاره، گندم، فروکتان



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک