چکیده :

ختمی با نام علمی Althaeaofficinalis گیاهی دارویی است که قسمت‌های مختلف آن مورد استفاده قرار می¬گیرد، مايكروويو يك روش سريع خشک‌کردن مواد غذايي است. در این مطالعه به بررسی پارامترهای مختلف خشک¬کردن گل ختمی با خشک¬کن مایکروویو از نوع خانگی با محدوده توان 1000-100 وات و فرکانس 2450 مگاهرتز در چهار سطح توان 300 ،400،500 و600 وات بر روی زمان خشک¬کردن، ضریب نفوذ حرارتی مؤثر، انرژی فعال‌سازی و انرژی مصرفی ویژه پرداخته شده است. با تحلیل رگرسیونی مدل¬های مختلف ریاضی برای هر سطح توان انتخاب شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی مدل¬های مورد بررسی، نشان داد که مدل میدیلی بهترین برازش را با داده¬های به دست آمده دارد. سطوح توان مایکروویو بر مدت زمان خشک شدن و ضریب نفوذ حرارتی مؤثر، تأثیر داشت، به‌طوری‌که زمان خشک شدن برای توان 600 وات 5/7 دقیقه و برای توان 300 وات 0/20 دقیقه به دست آمد. بیشترین میزان ضریب نفوذ حرارتی در توان 600 وات به میزان m2/s 7-10×434/3 و کمترین میزان ضریب نفوذ حرارتی در توان 300 وات به میزان m2/s 7-10×639/1 به دست آمد. میزان انرژی فعال‌سازی و ثابت نفوذ حرارتی مؤثر بر اساس یک رابطه نمایی به میزان W/g 444/8 و m2/s 7-10×6 به دست آمد.

کلید واژگان :

مایکروویو، ارزیابی مدل های خشک کردن، انرژی مصرفی ویژه، ضریب نفوذ حرارتی مؤثر، گل ختمی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک