چکیده :

مبحث کارآفرینی در مناطق روستایی که به دلایل مختلف با ضعفهای عدیدهای مواجه میباشند، بسیار حیاتی و قابل توجه است. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی سازههای موثر بر عملکرد و کیفیت محصولات تولید شده در مجموعه ها ی تاسیس شده توسط روستائیان در دو گروه اعضای تعاونیها و شاغلین بخش آزاد میباشد. به این منظور، از روش توصیفی - تحلیلی بهرهبرداری شده است. نمونه انتخاب شده به شیوه نمونهگیری طبقهای، 500 نفر بوده است که در تحلیل نهایی، 342 نفر از آنها در مدل وارد شده است. نتایج به دستآمده نشان داد که متغیرهای مستقل مهارت عملی، میزان تحصیلات و دانش فنیبه ترتیب بیشترین تأثیر را در عملکرد و درآمدزایی واحدهای احداثی داشتهاند. نتایج تحلیل رگرسیونی نیز نشانگر آن است که متغیرهای مشارکت اجتماعی، فعالیتهای ترویجی، مهارت عملی، دسترسی به نهادهای کشاورزی و بازاریابی به عنوان مهمترین سازههای متمایزکننده دو گروه اعضا و غیر اعضای تعاونیهای فعال در عرصه ها ی روستایی بوده است و این روش توانایی تفکیک قریب به 80 درصد کل پاسخگویان را داشتهاست.

کلید واژگان :

کارآفرینی، مناطق روستایی، تعاونیهای روستایی، خراسان جنوبی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک