چکیده :

باسیلوس سرئوس باکتری گرم مثبت, اسپوردار, هوازی, بی هوازی اختیاری می باشد که در مواد غذایی می تواند رشد و تولید توکسین نماید که باعث مسمومیت غذایی در انسان می شود. و به صورت نهفته در پستان حیوانات نیز حضور دارد. و منجر به ورم پستان حاد و فوق حاد و گاها ورم پستان قانقریایی و مرگ دام می شود و اکثرا یک کارتیه درگیر بوده و نیز در سقط جنین گاو و نازایی مادیان نیز نقش دارد. امروزه برای کاهش اثرات جانبی ترکیبات شیمیایی توجه به ترکیبات طبیعی علی الخصوص ترکیبات گیاهی افزایش یافته است. از این رو تصمیم گرفته شد که اثرات ضد باکتریایی اسانس های روغنی گیاهان بادیان رومی و زیره سبز بر روی باکتری باسیلوس سرئوس مورد بررسی قرار دهیم. روش کار: پس از اسانس گیری از گیاهان مذکور باکتری را در محیط کشت مولر هینتون, کشت داده سپس دیسک های استریل به محلول های روغنی اسانسها آغشته گشته و بر روی محیط های کشت قرار داده شدند. پس از ۴٢ ساعت انکوباسیون نتایج به شرح زیر مورد بررسی قرار گرفت . نتایج: آزمایشات انجام شده بر روی باکتری نشان داد که باکتری باسیلوس سرئوس دارای حساسیت بیشتری نسبت به گیاه زیره سبز در مقایسه با بادیان رومی دارد بدین ترتیب که باکتری باسیلوس سرئوس هاله ممانعت از رشد ٢ میلیمتری نسبت به گیاه زیره سبز و نسبت به گیاه بادیان رومی هاله ممانعت از رشد ١ میلیمتری تشکیل داد. نتیجه گیری کلی: نتایج حاصل از آزمایشات اسانس گیاه بادیان رومی و زیره سبز پیشنهاد می گردد که جهت درمان آزمایشی در محیط زنده این داروهای ضد باکتری آزمایش گردند.

کلید واژگان :

اسانس روغنی, باسیلوس سرئوس, زیره سبز, بادیان رومی



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک