چکیده :

سودوموناس یکی از علل عمده فساد باکتریایی در گوشت است و حتی تا ۹۰% فلور میکروبی سطح گوشتهایی را که در یخچال نگهداری می شوند را تشکیل می دهد. از آنجایی که فرآورده های گوشتی عموما از گوشتهای با کیفیت نه چندان بالا تهیه می شوند ، در مراحل تهیه سوسیس کالباس و همبرگر و سپس توزیع و پخش تا رسیدن به دست مصرف کننده احتمال رشد این باکتری ها وجود دارد. و اگر تعداد این باکتری ها روی فرآورده گوشتی از میزان معین بیشتر شود فرآورده برای مصرف نامناسب و فاسد تلقی می شود هدف از این مطالعه بررسی میزان فراوانی سودوموناس در فرآورده های گوشتی کالباس و همبرگر عرضه شده در مراکز فروش شهرستان ارومیه می باشد. مواد وروش کار: در این تحقیق تعداد ۸۰ نمونه ۴۰ نمونه کالباس، ۴۰ نمونه همبرگر از فرآورده های گوشتی در طی ۳ ماه و نوبت های متوالی به صورت تصادفی از مراکز فروش در شهرستان ارومیه تهیه گردید و سپس نمونه ها در ظروف خاص و با رعایت شرایط سترونی و تحت زنجیره سرما به آزمایشگاه مواد غذایی منتقل گردیدهو پس از انجام شمارش کلی باکتریها و شمارش سودوموناس ها بر روی محیط اختصاصی جداسازی سودوموناس و رنگ آمیزی گرم از نمونه های مثبت، جهت انجام تفریق گونه ای تستهای احیای نیترات، ژلاتینار ، هیدرولیز اوره، تخمیر، لاکتوز ، گلوکز و مانیتول و رشد در دمای ۴۲ درجه سانتیگراد به عمل آمد. نتایج: نتایج حاصل از بررسی ۴۰ نمونه همبرگر و ۴۰ نمونه کالباس نشان داد که هیچ یک از نمونه ها آلوده به سودوموناس نبودند.با توجه به فساد پذیر بودن فرآورده های گوشتی رعایت شرایط بهداشتی در مراکز تولید و فروش و عرضه فرآورده های مورد نظر امری اجتناب ناپذیر است.

کلید واژگان :

کالباس، همبرگر، ارومیه ، سودوموناس



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک