چکیده :

پسته يکي از محصولات مهم کشاورزي ايران است که باتوجه به سطح زيرکشت آن بررسي ضايعات اين محصول اهميت خاصي مي يابد، همچنين به لحاظ اهميتي که اندام هاي مختلف گونه هاي متعدد درختان پسته از نظر خوراکي و طبي و صنعتي داشته و اين که انسان از ميوه، پوست و همچنين برگ، ساقه، ريشه و صمغ آنها استفاده مي برده از ديرباز به شناخت خواص آنها متمايل بوده است. ضايعات پسته به مجموعه موادي گفته مي شود که هنگام پوست گيري از پوست تازه در دستگاه پس از جداشدن دانه پسته باقي مي ماند. يکي از اجزاي اصلي ضايعات پسته، پوست سبز رنگي است که روي پسته تازه وجود دارد و از آن جدا مي شود، ولي قسمت اعظم آن بدون مصرف باقي مي ماند. پس از انجام پژوهشی در منطقه ی رفسنجان مشخص گرديد که پسته يکي از مرطوب کننده هاي طبيعي است و براي تغذيه و آبرساني مو بسيار مفيد بوده و موجب تحريک رشد موها مي شود. اين خاصيت پسته را مي توان در نتيجه ي وجود اسيدچرب امگا ۳ دانست علاوه براين، در پسته ميزان زيادي ويتامين Eيعني ويتاميني که براي تغذيه ي موها ضروري است، وجود دارد. پسته براي پيشگيري از ريزش مو بسيار مفيد است زيرا منبع بسيار خوبي براي بيوتين يا همان ويتامينH محسوب مي شود. بيوتين يکي از ويتامين هاي گروه Bاست که نقشي اساسي در استحکام و سلامت موها ايفا مي نمايد. کمبود بيوتين در بدن ريزش مو را در پي خواهد داشت. مصرف مداوم شامپو حاوي روغن پسته با وجود مواد مغذي بسيار موجب استحکام موها شده و موها را نرم، درخشنده و ابريشمي مي کند و همچنين براي درمان موخوره، آسيب ديدگي موها و خشکي مو مفيد است. اين شامپو گياهی که در فرمولاسيون خود حاوی روغن پسته می باشد در اداره کل مالکيت صنعتی به شماره:84481 به صورت اختراع ثبت شده است.

کلید واژگان :

پسته، پوست سبز، شامپو، مو



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک