تأمین امنیت غذایی پایدار در جامعه روستایی یکی از اهداف اساسی برنامههای توسعه روستایی محسوب میشود. در تحقیق حاضر به بررسی عوامل مؤثر در امنیت غذایی پایدار خانوارهای روستایی پرداخته شده است. پژوهش حاضر بر اساس هدف، از نوع کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفیتحلیلی است. جامعه آماری تحقیق حاضر خانوارهای روستاهای شهرستان زنجان هستند. شهرستان زنجان در سال 1390، 97هزار و 225 نفر جمعیت روستانشین، 26هزار و 429 خانوار، 13 دهستان و 248 روستای دارای سکنه داشت. 54 روستا به عنوان روستاهای نمونه انتخاب شدند. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانهای و میدانی(پرسشنامه) بود. به منظور تجزیهوتحلیل اطلاعات از آمار توصیفی (میانگین و انحرافمعیار) و آمار استنباطی (آزمون تی تکنمونهای و رگرسیون خطی) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان میدهد وضعیت امنیت غذایی پایدار خانوارهای روستایی مطلوب نیست و عوامل اقتصادی مهمترین عامل مؤثر در پایداری امنیت غذایی خانوارهای روستایی است. براساس یافتههای تحقیق پیشنهادهایی ازقبیل گسترش و تقویت فروشگاههای مصرف، ارائه سبد کالایی غذا برای خانوارهای تحت پوشش نهادهای اجتماعی ارائه میشود.
کلید واژگان :امنیت غذایی؛ فقر روستایی؛ توسعه پایدار؛ استان زنجان
ارزش ریالی : 600000 ریال
با پرداخت الکترونیک