چکیده :

ماهی به دلیل داشتن ترکیبات شیمیایی اسید چرب با چند پیوند دوگانه و درصد بالاي پروتئین جزو مواد غذایی سریع الفساد است و با نگهداري در شرایط مناسب و فعالیتهاي آنزیمی و میکروبی باعث بروز فساد و کاهش کیفیت گوشت ماهی میشود که از مهمترین آنها فساد اتولیتیکی، فساد باکتریایی و فساد شیمیایی میباشد. لذا کنترل کیفی آن از اهمیت ویژهاي برخوردار است و قوانین و استاندارد هاي خاصی را میطلبد. اندازه گیري پراکسید براي تعیین مقدار محصولات اولیه اکسیداسیون چربی (هیدروپراکسیدها) بکار میرود که معرف درجه پیشرفت اکسیداسیون و در نتیجه کاهش کیفیت ماهی میباشد. در این پژوهشنظر به اهمیت پرورش ماهی قزل آلاي رنگین کمان، روند فساد اکسایشی چربیها بوسیلهي تکنیکپردازش تصویر بررسی گردیده است. بدین صورت همزمان با سنجش میزان اندیس پراکسید در فیله هاي نگهداري شده در یخچال در روز هاي مختلف، میزان تغییرات رنگی فیله نیز بوسیله سیستم پردازش تصویر بررسی گردید. پس از نتایج حاصل با یکدیگر مقایسه شد. L*a*b* اندازه گیري اندیس پراکسید حاصل از فساد ماهی و استخراج پارامترهاي اصلی رنگسنجی b* (R2 78/5 ; P <0/ همچنین از بررسی نتایج اندیسپراکسید و پارامترهاي رنگسنجی مدل رگرسیونی ( 05 a + 0/78 adjusted= * - 0/08 L* بدست آمد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که با اندازه گیري شاخصهاي رنگ سنجی به کمک تکنیک PV = 20/52 -0/22 پردازش تصویر میتوان میزان اندیس پراکسید را در فیله ي ماهی قزل آلاي رنگین کمان نگهداري شده در یخچال را تخمین زد.

کلید واژگان :

اندیس پراکسید. قزل آلاي رنگین کمان. پارامترهاي رنگ سنجی. پردازش تصویر



ارزش ریالی : 1200000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک