این تحقیق در سال 1392 به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت در ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)، کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel) و هامور معمولی (Epinephelus coioides) خلیج-فارس انجام شد. از هر گونه ماهی 15 نمونه از بندر هندیجان تهیه شد. ترکیبات تقریبی در عضله پشتی ماهیان آنالیز و چربی و پروتئین با روش های سوکسله و کجلدال سنجش شدند. تجزیه و تحلیل داده¬ها به کمک نرم¬افزار SPSS17 و آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و آزمون دانکن (Duncan test) انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی¬دار در سطح 95 درصد (05/0P=) تعیین گردید. در این تحقیق بین میزان پروتئین و کربو¬هیدرات عضله سه گونه ماهی ماهی هامور معمولی، شانک زرد باله و کفشک زبان گاوی اختلاف معنی¬داری مشاهده شد (05/0P<)، اما میزان چربی و خاکستر اختلاف معنی¬داری نداشت (05/0P>). همچنین میزان رطوبت در عضله دو گونه شانک زرد باله و کفشک زبان گاوی اختلاف معنی¬داری نداشت (05/0P>). میزان فیبر در عضله سه گونه ماهی صفر بدست آمد. مقایسه ترکیبات تقریبی در عضله سه گونه مورد مطالعه نشان می دهد که بالاترین میزان پروتئین (26/0±16/20 درصد) و چربی (4/0±46/3 درصد) در عضله ماهی کفشک زبان گاوی بود. همچنین بالاترین میزان رطوبت (43/0±7/76 درصد) و کربوهیدرات (75/0±05/2 درصد) در عضله ماهی هامور معمولی محاسبه شد.
کلید واژگان :Epinephelus coioides، Cynoglossus arel، Epinephelus coioides، ارزش غذایی، خلیج فارس
ارزش ریالی : 1200000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 2143184018152281
- سال انتشار : 1392
- نوع مقاله : پذیرفته شده در مجلات Scopus ,ISI, با IF=0
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : فصلنامه زیست شناسی دریا دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
- برگزار کنندگان :
- ISSN : 2322-1410
- تاریخ ثبت : 1394/02/27 09:53:01
- ثبت کننده : محمد ولایت زاده
- تعداد بازدید : 646
- تعداد فروش : 0