بستهبندی تحت خلاء یکی از روشهاي مناسب بستهبندي و نگهداری فرآوردههاي ماهی میباشد. در این تحقیق تغییرات شیمیایی شامل pH، تیوباربیوتوریک اسید، مجموع بازهاي نیتروژنی فرار و شاخصهای میکروبی نظیر باکتریهای کلیفرمی، کلیفرم مدفوعی، اشريشیا کولای و سالمونلا در فیلههای ماهی فیتوفاگ بستهبندی شده تحت خلاء در دمای 1±4 درجه سلسیوس به مدت 30 روز انجام شد. تعداد 30 ماهی فیتوفاگ تازه با میانگین وزنی 1200-900 گرم تهیه گردید و به آزمایشگاه منتقل شدند. تجزيه و تحليل دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS 18 انجام شد. نتایج نشان داد بالاترین میزان بازهای نیتروژنی فرار و pH در روز 30 بهترتیب 82/1±33/63 میلیگرم در 100 گرم عضله ماهی و 04/0±81/6 بود. میزان تیوباربیوتوریک اسید، بازهای نیتروژنی فرار و pH تا آخر دوره نگهداری روند افزایشی مشاهده گردید. شمارش کلی میکروبی نیز طی 30 روز نگهداری فیلههای ماهی فیتوفاگ روند افزایشی داشت. تعداد باکتریهای کلیفرمی طی دوره نگهداری کمتر از Log cfu/g 2 بود. در مورد کلیفرم مدفوعی نیز روند افزایشی تعداد باکتری در انتهای دوه، Log cfu/g 01/0±38/2 بود. با توجه به آزمایشات میکروبی و شاخصهای فساد شیمیایی نظیر تیوباربیوتوریک اسید و بازهای نیتروژنی فرار زمان نگهداری فیله بستهبندی شده تحت خلاء در دمای 1±4 درجه سلسیوس، 15 روز تعيين گرديد.
کلید واژگان :بستهبندی تحت خلاء، ماهی فیتوفاگ، زمان ماندگاری
ارزش ریالی : 1200000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 2144049808854846
- سال انتشار : 1394
- نوع مقاله : پذیرفته شده در مجلات Scopus ,ISI, با IF=0
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : فصلنامه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
- برگزار کنندگان :
- ISSN : 2228-7647
- تاریخ ثبت : 1394/06/03 14:51:28
- ثبت کننده : محمد ولایت زاده
- تعداد بازدید : 406
- تعداد فروش : 0