چکیده :

در اين بررسي اثر ترکيبي مقادير مختلف اسيدهاي چرب ضروري n-3 HUFA و آلفا-توکوفرول جيره بر تغييرات بافتي روده و زوائد پيلوريک ماهي نورس آزاد درياي خزر (Salmo trutta caspius) با ميانگين وزن اوليه 25 ± 600 (ميلي¬گرم) پس از 10 هفته بررسي شد. شش جيره حاوي سه نسبت اسيدهاي چرب n-3 DHA به EPA به ترتيب 1 به 5/0 (پايين)، 2 به 1 (متوسط) و 4 به 2 (بالا) در 100 گرم جيره و هر يک از اين مقادير با يکي از سطوح 300 (پايين) و 1000 (بالا) ميليگرم ويتامين E در کيلوگرم جيره تهيه شد. نتایج این مطالعه نشان داد افزايش ويتامين E جيره موجب افزايش اسيدهاي چرب بلند زنجيره بويژه در سطوح متوسط و بالاي اسيدهاي چرب HUFA در چربي¬هاي قطبي می¬گردد. بررسي بافت شناسي روده ابتدايي و زوائد پيلوريک نشان داد در سطح پایین اسيدهاي چرب n-3 HUFA ميانگين طول انتروسيت¬ها در اين دو بخش تفاوت معني¬داري ندارد اما در تيمارهاي تغذيه شده با سطوح متوسط و بالاي اسيدهاي چرب HUFA ارتفاع انتروسيت ها بيشتر بود )05/0<(P. در مجموع نتايج مطالعه حاضر نشان داد افزایش همزمان اسيدهاي چرب n-3 HUFA و ويتامين جيره موجب افزايش اسيدهاي چرب بلند زنجيره بويژه در سطوح متوسط و بالاي اسيدهاي چرب HUFA می گردد که این اسیدهای چرب تاثیرات مفیدی در افزایش رشد و سلامتی این ماهی ایفا می¬نماید.

کلید واژگان :

ماهي آزاد درياي خزر، روده ابتدايي، زوائد پيلوريک، ويتامين E، اسيدهاي چرب HUFA



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک