هدف از پژوهش حاضر بهکارگیری روش تحلیلی سلسله مراتبی در اولویت بندی موانع تولید حشرات خوراکی به عنوان جیره غذایی از دیدگاه مدیران واحد های تولیدکننده دام و طیور می¬باشد. تحقیق از نوع کاربردی، روش پژوهش تحلیلی، توصیفی و جامعه آماری، مدیران تولید کننده دام و طیور استان های تهران و البرز بود. نخست به شناسایی موانع موجود پرداخته شد. این موانع در 8 شاخص اصلی و 87 زیر شاخص پس از تایید اساتید و با هدف اولویت بندی آنها، درخت سلسله مراتبی تشکیل و بر اساس آن پرسشنامه (AHP) طراحی و در اختیار 20 نفر از خبرگان قرار گرفت. پس از بدست آمدن داده های اولیه حاصل از پرسشنامه و با استفاده از نرم افزارExpert Choice 11 به تشکیل ماتریس های مقایسه زوجی پرداخته و بر اساس روش مجموع سطری، وزن های نسبی هر یک از شاخص ها و زیر شاخص ها محاسبه و اولویت بندی انجام شد. با تائید سازگاری شاخص ها که در تمامی موارد نرخ ناسازگاری کمتر از 1/0 بود، نتایج نشان داد: موانع بهداشتی و غذایی (418/0)، فرهنگی و نگرشی(231/0) و اقتصادی(143/0) در اولویت بودند. در اولویت بندی نهایی زیر شاخص ها نیز، خطر مصرف بعضی از حشرات به صورت خام (054/0)، عدم اطمینان به تضمین امنیت و سلامت محصولات تولید شده (051/0) و احتمال وجود باقی مانده سموم در بدن حشرات (047/0) با اهمیت ترین موانع در تولید حشرات خوراکی شناخته شدند.
کلید واژگان :حشرات خوراکی، تولید کنندگان دام و طیور، موانع تولید، روش تحلیلی سلسله مراتبی
ارزش ریالی : 600000 ریال
با پرداخت الکترونیک