شناسایی، اهلی کردن و مقایسه قارچهای خوراکی محلی با استرینهای تجاری و استفاده بعدی از آنها در برنامه اصلاحی از اهمیت برخوردار است. در این پژوهش ابتدا نمونه قارچ از مناطق جنگلی شهر لاکان واقع در استان گیلان جمع آوری شد. سپس با روش کشت بافت یک قطعه کوچک از بافت در محل اتصال پایه و کلاهک در چهار محیط کشت مختلف شامل MEA، PDA، LAو V8 کشت شد و ظروف کشت به انکوباتور با دماهای 15، 20، 25 و 30 درجه سانتی گراد برای مطالعه میزان رشد میسیلیوم منتقل شد. پس از تکمیل رشد میسیلیوم در ظروف کشت، اسپان قارچ تهیه شده و کشت قارچ در بستر کاه برنج انجام شد. در نهایت پس از برداشت محصول شناسایی گونه با استفاده از روش PCR و روش های میکرو و ماکرو سکوپی صورت گرفت، که بر این اساس گونه شناسایی شده Pleurotus pulmonarius است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که این گونه از قارچ صدفی بالاترین سرعت رشد میسیلیوم و کوتاه ترین زمان لازم برای تکمیل میسیلیوم دوانی و بیش ترین وزن خشک میسیلیوم را در محیط کشت MEAو دمای 25 درجه سانتی¬گراد به ترتیب با میانگین 44/8 میلی متر در روز، 66/5 روز، 5/58 میلی گرم در 5 میلی لیتر دارد. هم چنین میزان پروتئین این گونه 37/20 درصد است.
کلید واژگان :قارچ صدفي، دما، سرعت رشد ميسيليوم، كشت بافت و محيط كشت
ارزش ریالی : 1200000 ریال
با پرداخت الکترونیک