چکیده :

این مطالعه جهت بررسی و تعیین اثر سطوح مختلف چربی جیره هاي غذایی بر شاخص هاي رشد، ترکیب شیمیایی بدن، راندمان غذایی و ترکیب خون 15 درصد چربی و انرژي قابل هضم 1601 تا / 12 و 5 ،8 ، بچه ماهیان سفیدك سیستان انجام گردید. چهار جیره با پروتئین ثابت و سطوح مختلف 5 5 گرمی سفیدك سیستان به تعداد 96 عدد /46±0/ 2026/1 کیلوژول در گرم جیره غذایی تهیه گردید و در تیمارهاي سه تکراري با بچه ماهیان 85 (در 12 عدد آکواریوم 30 لیتري با تعویض یک روز درمیان کل آب) به مدت 56 روز مورد تغذیه ماهیان قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد سطوح مختلف چربی بر شاخص هاي مختلف رشد مانند میزان افزایش وزن بدن، کارایی غذایی، کارایی پروتئین، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی اثر همچنین میزان چربی لاشه در جیره .(P>0/ ولی بر شاخص هپاتوسوماتیک و ویسکروسوماتیک تاثیر معنی داري نداشت( 05 (P<0/ معنادار داشت ( 05 ولی میزان پروتئین، خاکستر و رطوبت لاشه آن نسبت به سایر (P<0/ 15/5 درصد بیشترین مقدار و با بقیه گروهها اختلاف معنی داري داشت ( 05 از شاخص هاي پلاسماي خون تنها تري گلیسرید در گروه 5 درصد کمترین مقدار و نسبت به سایر .(P>0/ گروهها اختلاف معنی داري نداشت( 05 بر .(P>0/ و در میزان گلوکز، پروتئین کل و کلسترول در بین گروهها اختلاف معنی دار مشاهده نشد( 05 (P<0/ گروهها اختلاف معنی دار داشت ( 05 اساس یافته هاي این مطالعه جیره حاوي 5 تا 8 درصد چربی می تواند سطح مناسبی از چربی را براي ماهی سفیدك سیستان تامین نماید.

کلید واژگان :

ماهی سفیدك سیستان، چربی، شاخص رشد، ترکیب لاشه و فاکتورهاي بیوشیمیایی خون



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک