چکیده :

سابقه و هدف : وجود متانول در انواع نوشیدنی ها باعث بروز مشکلات و نگرانی های مختلفی شده است . لذا ارائه یک روش کیفی آسان به منظور تشخیص متانول در نوشیدنی های مختلف ضروری به نظر می رسد . در این تحقیق، یک روش جدید با کاربری بسیار آسان، کم خطر، حساس و دقیق، مبتنی بر کاربرد واکنش گر رنگی کروموتروپیک اسید برای تشخیص کیفی متانول در انواع نوشیدنی ها ارائه شده است. مواد و روش ها : اساس کلی مطالعه بر تبدیل متانول به فرملدئید و ایجاد کمپلکس کاملاً اختصاصی بنفش رنگ بین فرملدئید و کروموتروپیک اسید در محیط به شدت گرم و اسیدی استوار بود . در این تحقیق، دو سری محلول با غلظت های 1، 5، 10، 20 ،30 ،40 و 50 در لیتر متا نول در آب مقطر و 10، 50، 100، 200، 400، 500 و 1000میلی گرم در لیتر متانول در اتانول 60 درجه تهیه شدند تا حد تشخیص روش پیشنهادی مشخص شود. یافته ها : در غلظت های به ترتیب بیشتر از mg/L 10 در محلول آبی و mg/L 500 در اتانول 60 درجه پاسخ آزمایش مثبت و تغییر رنگ به بنفش مشهود بود. بنابراین، حد تشخیص این روش برای شناسایی متانول در محلول های فاقد اتانول mg/L 10 و در محلول های 60 درجه اتانول mg/L 500 تعیین شد . کاربرد مقاد یر اندک و محاسبه شده مواد واکنش گر در محیط کم آب، باعث حذف حرارت شده بود. استنتاج : روش پیشن هادی می تواند به آسانی و در زمانی بسیار کوتاه، بدون نیاز به امکانات خاص آزمایشگاهی و دانش فنی بالا ، متانول را به صورت کیفی در انواع نوشیدنی ها شناسایی کند و از این رو می تواند، به عنوان یک روش شبه کنترلی برای تشخیص کیفی متانول در انواع نوشیدنی ها مورد استفاده قرار گیرد.

کلید واژگان :

متانول، شناسایی کیفی، کرموتروپیک اسید



ارزش ریالی : 1200000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک