چکیده :

در این پژوهش، روغن سه رقم عمده کلزاي استان گلستان با نامهاي هایولا ،401هایولا 420و ، RGS003استخراج و سپس در شرایط دور از نور و در دماي محیط، به مدت چهار ماه نگهداري گردیدند. میزان اسیدیته، عدداسیدي، عدد پراکسید، عدد آنیزیدین، عدد توتکس و میـزان پایـداري بـر اساس آزمون رنسیمت، در نمونههاي روغن به فواصل یک هفته اندازهگیري و با هم مقایسه گردیدند. نتایج بیانگر افـزایش معنـیدار میـزان اسـیدیته، عدداسیدي، عدد پراکسید، عدد آنیزیدین و عدد توتکس در تمام ارقام طی دوره نگهداري بود که بیشترین و کمترین تغییرات در میزان این فاکتورها به ترتیب در ارقام هایولا 420و ،RGS003مشاهده گردید. نتایج حاصل از آزمون رنسیمت، نشان دهنده کاهش معنیدار میـزان پایـداري طـی دوره نگهداري در روغن هر سه رقم کلزا بود و بیشترین میزان این کاهش در رقم هایولا 420اندازهگیري شد. بررسی میزان آهن موجود در نمونههاي روغن نیز نشان داد که رقم هایولا 420داراي بیشترین میزان آهن میباشد که سبب کاهش معنیدار میزان پایداري آن نیز گردیـده اسـت. کلروفیـل از جملـه عوامل مؤثر بر میزان پایداري روغن میباشد که در شرایط دور از نور، به عنوان عامل آنتیاکسیدان عمل مـیکنـد. کمتـرین میـزان کلروفیـل در رقـم هایولا 420مشاهده گردید که داراي کمترین میزان پایداري نیز بود

کلید واژگان :

روغن کلزا، پایداري اکسیداسیونی، دوره نگهداري، کلروفیل، آهن



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک