چکیده :

عملكرد باغات قديمي چاي به دليل فشرده شدن خاك اطراف ريشهها و مختل شدن جريان آب وتبادلات هوا با كاهش مواجه است . كرمهاي خاكي به واسطه كاركرد بيولوژيك خود با عمل در ناحيه توسعه ريشه ، باعث بهبود جريان گردش آب، هوا و جذب عناصر غذايي مي شوند. بررسي نقش بيولوژيك كرم خاكي دربهبود عملكرد چاي هدف اصلي پژوهش حاضر بوده است . آزمايش در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي با چهار تكرار و به مدت دو سال اجرا شد. تيمارهاي آزمايش شامل كرم خاكي، كود شيميايي، كود دامي و شاهد بودند. درهرسال وزن تر برگهاي سبز بوتههاي چاي توزين و تجزيه و تحليل شد . اختلاف بين تيمار كرم خاكي و كود شيميايي معني دار نشد اما اختلاف آ نها با كود دامي و شاهد معني دار گرديد . بدين ترتيب مي توان كرم خاكي را بعنوان يك عامل بيولوژيك مناسب بر اي بهبود عملكرد چاي توصيه نمود.

کلید واژگان :

کرم خاکی، چای، عملکرد



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک