چکیده :

پيش زمينه و هدف: ميوه ها و سبزي ها اغلب به دليل استفاده از کودهاي انساني و حيواني، آب آلوده و تماس حيوانات به عوامل بيماري زا آلوده مي شوند. لذا لازم است به منظور بر طرف نمودن آلودگي هاي فوق سبزي ها قبل از مصرف سالم سازي شوند. در اين مطالعه به بررسي ميزان کارايي دو نوع گندزداي پرمصرف الکيل دي متيل بنزيل آمونيوم کلرايد و بنزالکونيوم کلرايد و همچنين مقايسه آن ها با پرکلرين به صورت هيپوکلريت کلسيم (کلر مادر) در کاهش بار ميکروب ي کاهو به منظور اطمينان دادن به مردم در مورد مصرف اين گندزداها پرداخته شده است. مواد و روش ها: در اين پژوهش کاهش بار ميکروبي کاهو در مراحل چهارگانه شستشو و گندزدايي کاهو (با استفاده از گندزداها ي الکيل دي متيل بنزيل به منظور بررسي کارايي شستشو و (MPN) آمونيوم کلرايد و بنزالکونيوم کلرايد و پرکلرين) موردبررسي قرارگرفته و از شاخص حداکثر تعداد احتمالي کل کليفرم گندزدايي در کاهش بارميکروبي استفاده شده است. ۳ بود. پس از /۵۵۷ log10 CFU/g يافته ها: نتايج اين مطالعه نشان داد ميانگين بار اوليه کل کليفرم موجود بر روي کاهوها ي عرضه شده در بازار اروم ي ه ۳ و در /۳۵ log10CFU/g گندزدايي کاهو بر اساس دستورالعمل توصيه شده وزارت بهداشت در مرحله بعد از تميز کردن و شستشو با آب ميانگين کل کليفرم به ۲ کاهش يافته است. در مرحله گندزدا يي با پرکلر ين بار اولي ه ميکروب ي به /۰۷ log10CFU/g مرحله شستشو با استفاده از دترجنت ميزان کل کليفرم به ۱ و گندزداي الکل دي متيل بنزيل آموني وم کلراي د بار اول ي ه /۸log10CFU/g ۰ و گندزداي بنزالکونيوم کلرايد بار اوليه ميکروبي کاهو را به /۹log10CFU/g ۱ رسانده است. /۶ log10CFU/g ميکروبي کاهو را به ۲ از کليفرم موجود بر رو ي کاهو شده است و در /۶ log10CFU/g بحث و نتيجه گيري: کلر به عنوان يک گندزداي مؤثر در گندزدايي کاهو منجر به کاهش مقايسه با دو گندزداي ديگر عملکرد بهتري داشته است.

کلید واژگان :

گندزدايي، کاهو، کلر، بارميکروبي



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک