از جمله مهمترین و ارزشمندترین گونههای دارویی که عمدتاً در مناطق کوهستانی و نقاط مرتفع میروید گیاهی از خانواده لابیاته به نام آویشن کوهی یا Thymus kotschyanus است. جهت بررسی تأثیر ارتفاع رویش و چهار روش مختلف خشک کردن (نور مستقیم خورشید، سایه، ماکروویو با توان 900 و 360 وات) و شرایط ژنتیکی و اکولوژیکی بر میزان اسانس این گیاه، نمونههایی از گیاه مذکور در سه ناحیه ارتفاعی(2100، 2700 و 3300) در زمان 100 % گلدهی با ارتفاع 10 سانتیمتر از سطح زمین برداشت و در شرایط آزمایشگاهی میزان اسانس با دستگاه کلونجرو نوع ترکیبات اسانس به دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC-MS) مورد بررسی قرار گرفت. در بررسی اثر ارتفاع و روشهای مختلف خشک کردن بر مقدار اسانس آویشن کوهی نشان داد که بیشتر اسانسها از جمله تیمول، کارواکرول، آلفا ترپینن، پی سیمن، گاما ترپینن، بورنئول، کاریوفیلن، دلتاکادینن و کاریوفیلن اکسید در سطح یک درصد آماری معنی¬دار شدهاند.
کلید واژگان :آويشن كوهي، ارتفاع، خشک کردن، اسانس، كارواكرول، تيمول
ارزش ریالی : 600000 ریال
با پرداخت الکترونیک