چکیده :

زمینه و هدف: شیر به عنوان محیط کشتی مناسب برای بیشتر میکروارگانیسم ها است. آلودگی در زنجیره ی تولید شیرخام و عمل آوری آن نتیجه ی شرایط بهداشتی نامناسب، حمل و نقل طولانی مدت و نبود امکانات برای ذخیره سازی شیر اتفاق می افتد. هدف تحقیق، شناسایی و اثرات میکروارگانیسم های شایع عفونت های ورم پستانی و نقش آنها در انتقال بیماری ها به همراه شیر به عنوان عامل اصلی در مخازن نگهداری و سرانجام انتقال این پاتوژن های عفونی به انسان، می پردازد. روش بررسی: در مجموع 450 نمونه شیر خام از دامداری های سنتی و صنعتی اطراف شهر تهران جمع آوری شد. به منظور تعیین هویت باکتري هاي رشد کرده، انتقال آن ها به محیط کشت افتراقی باتوجه به روش هاي استاندارد میکروب شناسی و بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی)دیسک دیفیوژن( صورت گرفت. یافته ها: نتایج آزمایش های بیوشیمیایی تعداد 225 جدایه حاصل از کشت جهت جداسازي و تشخيص باکتری های موجود صورت CLSI در شیر خام و بررسی تست حساسیت آنتی بیوتیکی و انجام آنتی بیوگرام مطابق با دستورالعمل استاندارد 2010 98 %( و /2( گرفت. آنتی بیوتیک های تایلوزین و استرپتومایسین با داشتن بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی به ترتیب: 221 )%6/7( 100 %( و 15 ( %96/5 ( مورد و در مقابل بیشترین حساسیت نسبت به تترادلتا و سیپروفلوکساسین به ترتیب مقاومت: 0 (217 مورد باکتریایی مشاهده شد. نتیجه گیری: با توجه به وضعیت موجود و نتایج به دست آمده میزان آلودگی شیرهای حاصل از دامداری های سنتی و صنعتی بسیار بالاست. درمان های منظم ورم پستان و عفونت های حاصل توسط متخصصان امر صورت می گیرد ولی آلودگی های ناشی از دوشیدن و جمع آوری، زیادتر از مقادیر طبیعی می باشد. استفاده ی مکرر از آنتی بیوتیک ها و ایجاد مقاومت ناشی از آن مشکل بسیار مهم و قابل تاملی را در این زمینه فراهم کرده است.

کلید واژگان :

شیر خام، دیسک دیفیوژن، ورم پستان، تست حساسیت آنتی بیوتیکی



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک