هدف از مطالعه حاضر ارزیابی آسیب کبد در دیابت ملیتوس و بررسی اثرات محافظتی عصاره چاي سبز در موشهاي صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین می باشد. براي این منظور، 40 سر موش صحرایی نر به 4 گروه 10 تایی تقسیم شدند: 1) گروه شاهد سالم، 2) گروه سالم تیمار با عصاره 65 ب هصورت داخل mg/kg چاي سبز، 3) گروه دیابتی و 4) گروه دیابتی تیمار با عصاره چاي سبز. براي دیابتی کردن موش ها، استرپتوزوتوسین با تک دز %1/5 ) را در آب آشامیدنی به مدت 8 هفته دریافت کردند. ، w/v) صفاقی تزریق شد. از زمان شروع آزمایش، موشهاي تیمار با عصاره، عصاره چاي سبز آلبومین و بیلی روبین تام اندازه- ،(AP) آلکالین فسفاتاز ،(AST) آسپارتات آمینوترانسفراز ،(ALT) در انتهاي آزمایش سطوح سرمی آلانین آمینوترانسفراز گیري شدند. براي آسیبشناسی بافت کبد نیز برشهایی با رنگآمیزي هماتوکسیلین- ائوزین، طبق روشهاي معمول تهیه مقاطع هیستوپاتولوژي تهیه گردید. در حالی که در گروه ،(p<0/ موشهاي صحرایی دیابتی افزایش معنیدار شاخصهاي سرمی آسیب بافت کبد را در مقایسه با گروه شاهد نشان دادند ( 05 یافتههاي آسیبشناسی بافت کبد .(p<0/ دیابتی تیمار با عصاره چاي سبز، این شاخصها در مقایسه با گروه دیابتی بهطور معنی داري کاهش نشان داد ( 05 در توافق با نتایج بیوشیمیایی سرم نشانگر بهبود ساختار بافت آسیب دیده کبد در موشهاي دیابتی بود. نتایج این مطالعه نشان داد عصاره چاي سبز داراي اثرات محافظت از بافت کبد در دیابت القاء شده با استرپتوزوتوسین میباشد.
کلید واژگان :دیابت، کبد، چاي سبز ، شاخصهاي آسیب کبد، آسیبشناسی بافتی، موش صحرایی
ارزش ریالی : 350000 ریال
با پرداخت الکترونیک