چکیده :

مقدمه: چاقی ذخیره بیش از حد انرژی بصورت چربی است که یک مشکل جدی پزشکی، اجتماعی و اقتصادی می باشد. از جمله عوامل موثر بر چاقی می توان به موقعیت جغرافیایی، محیط، اثرات ژنتیک، عدم تعادل انرژی، رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت بدنی اشاره کرد. نشان داده شده که عصاره دانه قهوه سبز از طریق تغییر سطح آدیپونکین پلاسما و توزیع چربی بدن و کاهش غلظت اسید چرب می تواند بر روی وزن موثر باشد. هدف از انجام این مطالعه خلاصه کردن اطلاعات حاصل از مقالات کارآزمایی بالینی و آزمایشگاهی مربوط به بررسی اثر مکمل یاری با قهوه سبز بر وزن بر هر یک از پارامترهای مرتبط با چاقی می باشد. روش: به منظور بررسی، مطالعات انجام شده مرتبط با مرتبط با اثر دریافت مکمل قهوه سبز بر کاهش وزن از پایگاه های PubMed، Scopus، ISI و Google Scholar با کلید واژه های Green coffee، Green Coffee Extract، Roasted Coffee، Decaffeinated Coffee، Chloronergic Acid، Obesity، Overweight، Body Fat Percent، BMI، Abdominal Fat، Antiobesity Agent، Weight Loss، Weight Decrease، Weight Gain و Weight Control از بین مطالعات منتشر شده در بین سال های 1990 تا 2018 استخراج شدند. یافته ها: مکانیسم دقیق اثرات عصاره قهوه سبز بر کاهش وزن، شاخص توده بدنی و درصد چربی بدن ناشناخته می باشند. یافته ها نشان می دهد که اسیدهای کلرژنیک به دلیل خواص آنتی اکسیدانی متعددی که دارد و با تاثیر بر روی فاکتورهای ضد التهابی می تواند تاثیر عمده ای در تغییرات وزن ایفا کند که این تغییر می تواند خود را بصورت کاهش وزن، شاخص توده بدنی و یا سایر پارامترها نشان دهد. همچنین برخی مطالعات دیگر اثرات ضد چاقی عصاره دانه قهوه سبز بر تغییرات بیان تکثیر پراکسی زوم آلفا کبدی را نشان داده اند. نتیجه گیری: قهوه سبز می تواند با اثر بر متابولیسم چربی و گلوکز که شامل کاهش جذب گلوکز و در نتیجه کاهش انسولین سرم، مهار فعالیت گلوکز ۶ فسفاتاز و همچنین سرکوب جذب چربی، کاهش لیپوژنز و افزایش لیپولیز می باشند، منجر به کاهش وزن، کاهش درصد چربی و کاهش BMI شود.

کلید واژگان :

قهوه سبز، عصاره قهوه سبز، قهوه دکافئینه، چاقی، اضافه وزن، درصد چربی بدن، چاقی شکمی



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک