چکیده :

چکیده سیب یکی از مهم ترین محصولات باغی مناطق معتدله دنیا می باشد. در این پژوهش، تأثیر مدیریت تغذیه بر شاخص های کیفی میوه سیب مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار و 6 تیمار اجرا گردید. تیمارها شامل: شاهد (بدون محلول پاشی)؛ شاهد عرف باغدار، محلول پاشی F.S در پاییز؛ محلول پاشی F.S در بهار؛ محلول پاشی F.S در بهار و پاییز؛ محلول پاشی کود کامل بود. محلول F.S شامل: اوره 5 در هزار + روی گرین 2 در هزار + بور 5/1 در هزار بود. محلول پاشی F.S پاییز، بعد از برداشت محصول و قبل از ریزش برگها انجام شد. با توجه به نتایج به دست آمده از این آزمایش، بیشترین میزان اسیدیته کل مربوط به محلول پاشی درختان توسط کود F.S در پاییز بود. کاربرد سایر روش های کوددهی باعث کاهش میزان اسیدیته کل شد. محلول پاشی درختان توسط کود F.S در بهار و پاییز باعث افزایش میزان مواد جامد محلول شد و بیشترین مقدار را دارا بود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد، کود دهی به روش عرف باغداران و همچنین تیمار شاهد باعث افزایش pH عصاره میوه شد. بیشترین میزان ویتامین ث مربوط به میوه هایی بود که توسط کود F.S در بهار محلول پاشی شدند. کلملت کلیدی:تغذیه، سیب، ویتامین c، مواد جامد محلول

کلید واژگان :

تغذیه، سیب، ویتامین c، مواد جامد محلول



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک