چکیده :

امروزه جایگاه و ضرورت دانش بومی به ویژه دانش بومی که با محیط سازگار است در سلامت محصولات غذایی بیش از پیش آشکار شده است چرا که استفاده از سموم شیمیایی برای مبارزه با آفت کش ها اثرات جبران ناپذیری بر سلامت انسان ها و محیط زیست به جا می گذارد و بخاطر این خطرات استفاده از روشهاي جایگزین براي کنترل آفات در همه مراحل تولید یک محصول از مزرعه تا انبارها به شکل روزافزونی احساس می شود. در این مقاله که به تحلیل منابع کتابخانه ای پرداخته است، سعی بر آن شده است که ضمن بررسی ماهیت دانش بومی، با ذکر نمونه ها و مصادیق دانش بومی به بررسی نقش آن در سلامت محصولات غذایی پرداخته شود. در پایان نیز با تبيين بستر اجرايي اين منبع دانشی از منظر فعالیتهای ترویجی، راهکارهايي جهت بهبود بهره گیری از آن ارائه شده است.

کلید واژگان :

دانش بومی، سلامت غذایی، سموم شیمیایی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک