چکیده :

هدف از این مطالعه بررسی مصرف انرژی، اثرات زیست محیطی و انتشار گازهای گلخانه ای در تولید برنج در سیستم های نیمه‌مکانیزه و نیمه‌سنتی در شهرستان درگز بود. برای انجام این تحقیق ابتدا 10 مزرعه درشهرستان درگز واقع در استان خراسان رضوی انتخاب شد، بطوری که کلیه روش‌های عمده تولید در آن منطقه (نیمه‌سنتی و نیمه‌مکانیزه) را در بر گرفت. در این 10 مزرعه انتخابی که 5 مزرعه به صورت نیمه‌سنتی و 5 مزرعه به صورت نیمه‌مکانیزه هستند، میزان کل ورودی ها در هر مرحله از اجرا (کاشت تا برداشت) و همچنین کل خروجی ها (دانه و کاه و کلش برنج) از 10 مزرعه برنج به کمک پرسشنامه و مصاحبه رو در رو با مالکین مورد بررسی و ثبت قرار گرفت. نتایج نشان داد که کل انرژی ورودی در دو سیستم نیمه مکانیزه و نیمه سنتی به ترتیب 274.38506 و 75.37932 مگاژول در هکتار و کل انرژی خروجی به ترتیب1.47651 و 63.48324 ، همچنین مقدار انتشار گازهای گلخانه ای کل در نظام های نیمه سنتی و نیمه مکانیزه به ترتیب 8/3148 و 65/2523 معادل کیلوگرم CO2 در هکتار بود.GWP کل هر دو نظام با GWP بالای مربوط به کود دامی و بعد از آن سوخت، کود نیترون، ماشین آلات و آفتکشها سهم به سزایی در انتشار گازهای گلخانه ای در تولید برنج داشتند.

کلید واژگان :

انرژی، اثرات زیست محیطی، انتشار گازهای گلخانه ای، گرم شدن کره زمین، برنج



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک