چکیده :

مشخصه های فیزیکی محصولات کشاورزی از مهمترین پارامتر ها در طراحی سیستم های درجه بندی، انتقال، فرآوری و بسته بندی می باشند. امروزه خواص جدیدتری از محصولات به منظور درجه بندی آنها مورد استفاده قرار می گیرند از قبیل خواص: صوتی، الکتریکی، مغناطیسی و گرمایی که مزیت خواص جدید نسبت به خواص فیزیکی و مکانیکی در سهولت کار و دقت بالاتر آنها می باشد. خاصیت گرمایی مواد مختلف را می توان به عنوان یکی از مهمترین خواص ذاتی مواد دانست که امروزه کاربردهای فراوانی در صنعت برق، پزشکی و نیز کشاورزی دارد. استفاده از دوربین های حرارتی جهت اندازه گیری و ثبت دمای سطحی اجسام که در نتیجه انتقال گرما از محیط به جسم یا برعکس صورت می گیرد، در ارزیابی این مواد می تواند مفید وکاربردی باشد. در این تحقیق از این تکنیک جهت جداسازی گردو های فاقد مغز از سایر آنها استفاده شد. بدین منظور تعداد مشخصی گردوی سالم و پوک، با استفاده از یک گرمکن صفحه ای که با سیستم کنترلر PID تنظیم می شود، تحت یک دمای مشخص در سه زمان 45، 90 و 180 ثانیه قرار داده شد. عکس های حرارتی در فاصله های زمانی ثابت از نمونه ها گرفته شد. بررسی روند تغییرات دمای سطحی نمونه ها در نتیجه جذب و دفع گرما نشان دهنده تغییرات معنی دار بین نمونه های سالم و پوک بود. این تحقیق در آذر ماه 1390 در گروه مهندسی ماشین¬های کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری دانشگاه تهران صورت پذیرفت.

کلید واژگان :

پوکی گردو، گرادیان دما، دمانگاری



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک