چکیده :

كشاورزي ارگانيك يك سيستم توليد ي است كه سلامت خاك، اكوسيستم و انسان را پايدار مي سازد و بر فرآيند بوم شناسانه، تنوع زيستي و چرخه هاي سازگار با سرايط محلي تكيه دارد. از اصلي ترين خصوصيات كشاورزي ارگانيك، حفظ حاصلخيزي خاك در طولاني مدت، خود كفا نمودن خاك از نظر تأمين ازت، اعمال روش هاي جامع مديريتي و .. است. يكي از رهيافت هاي توسعه پايدار كشاورزي ايجاد نظام كشاورزي ارگانيك است . در اين پژوهش پس از بررسي منابع مورد نظر و تجزيه و تحليل آمارهاي منتشر و نتايج پژوهشي، سعي شده است كه به شناخت و معرفي طرح توسعه كشاورزي زيستي و ارگانيك پرداخته شود و جايگاه آن در توسعه پايدار در قالب طرح بلوك هاي تصادفي با مطالعه ميداني در سازمان ميادين ميوه و تره بارفرآورده هاي كشاورزي شهرداري تهران مورد بحث قرار گيرد. در مجموع به نظر مي رشد كه رويكرد استفاده از محصولات ارگانيك كشاورزي عاري از اثر باقيمانده سموم و كودهاي شيميايي با بكارگيري رورشهاي مبارزه بيولوژيك و مكانيكي عليه آفات بطور مستقيم و غير مستقيم نه تنها در حفظ و ارتقاء سلامت انسان موثر مي باشد بلكه كشاورزي ارگانيك در راستاي توسعه پايدار كشاورزي بيولوژيك جوامع وابسته به خاك بوده و شرايط آب، خاك، گياهان و جانوران را ازنظر زيست محيطي بهبود بخشده و به همين دليل منجر به افزايش امنيت غذايي مي گردد و تاثيرات مثبت خود را در توجه زاينده جوامع بشري به كشاورزي ارگانيك از ابعاد اقتصاد داخلي و خارجي در پي دارد.

کلید واژگان :

كشاورزي ارگانيك، سازمان ميادين ميوه وتر ه بار فرآورده هاي كشاورزي شهرداري تهران، سلامت غذايي، مديريت جهادي



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک