چکیده :

نرخ ارز نشان دهنده قدرت پول داخل به پول كشوري خارجي است که از عوامل تاثير گذار بر تجارت مي باشد، این اثرگذاری در تجارت محصولات كشاورزي نيزخودنمایی می‌کند. برنج از كالاهاي اساسي مي باشد كه حضور آن بر سر سفره ايرانی عادت شده است. با توجه به این مسئله، هدف از اين پژوهش بررسي اثرگذاری نواسانات نرخ ارز بر توليد و تجارت اين محصول استراتژيك مي‌باشد. برای برآورد اهداف مطالعه، ابتدا به روش GARCH نوسانات نرخ ارز مدل سازي می‌شود و به وسيله ي مدل رگرسيوني برداري (VAR) اثر آن بر توليد (PRO)، صادرات (EXO) و واردات (IMP) برنج كشور طي دوره‌ي 1390-1340 برآورد می‌شود. نتايج حاكي از اين است كه نوسانات نرخ ارز بر توليد برنج اثر معنی‌داری ندارد ولي بر صادرات و واردات برنج اثر معنی‌داری از نظر آماری مي‌گذارد كه به مرور زمان تعديل نيز نمي‌شود.

کلید واژگان :

برنج، مدل خوتوضيح برداري، تابع واکنش به ضربه، نرخ ارز.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک