چکیده :

بدون شک قارچها از اولین غذاهای مورد استفاده انسان بودهاند و قدمت استفاده از آنها به دوران ماقبل تاریخ بر میگردد. برعکس گیاهان، قارچها دارای کلروفیل نبوده، بنابراین قادر نیستند عمل فتوسنتز را انجام دهند، به همین دلیل باید برای ساخت مواد آلی مورد نیاز خود که عنصر اصلی آن را کربن تشکیل میدهد از کربن موجود در مواد آلی دیگر استفاده کنند. این مواد آلی میتوانند از گیاهان و یا جانوران زنده و یا بقایایی آنها بدست آیند. در حال حاضر سالانه میلیونها تن پسماند کشاورزی )کاه و کلش، خاک اره، برگ و شاخههای درختان و...( نابود می- شوند. محصولات فرعی کشاورزی به جای اینکه بدون استفاده باقی بمانند و دور ریخته شوند، میتوانند برای تولید قارچ به عنوان غذایی ارزشمند استفاده شوند. در 22 سال گذشته جنبههای دارویی قارچها مورد توجه زیادی قرار گرفته و مطالعات علمی زیادی در این زمینه انجام شده است. همچنین فرهنگهای بومی مطالب زیادی از پتانسیل دارویی قارچها نوشتهاند. با استفاده از روشهای جدید، دانشمندان ترکیباتی از قارچها جداسازی و شناسایی نموده- اند که باعث بهبود و کند شدن بیماریهای کشنده از قبیل سرطان، بیماریهای قلبی و ایدز در انسان میشوند.

کلید واژگان :

قارچ دارویی، متابولیتهای ثانویه، ضایعات کشاورزی، کشاورزی پایدار



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک