چکیده :

نیاز روز افزون جمعیت جهان به مواد غذایی و اندیشه کسب در آمد هر چه بیشتر آبزیان و ایجاد اشتغال موجب رشد و توسعه تکنولوژی فرآوری و صنایع شیلاتی در در جهان شده است. به گونه ای که عمل آوری و بسته بندی انواع آبزیان، امروزه منبع کسب در آمدهای ارزی در بسیاری از کشور هاست. در کشور ما نیز علیرغم پیشرفت های به عمل آمده در تولید و عرضه آبزیان و محصولات آنها هنوز فرآورده های غذایی دریایی جدید که از تغییر شکل ماهی توسط دستگاه ها وکارخانجات فرآوری تهیه و عرضه می شود، از تنوع لازم برخوردار نیست و این وضع طبعاً باعث عدم عرضه محصولات گوناگون شده است که از آبزیان قابل تهیه و تولید است .در حال حاضر، صدف های دوکفه ای، بخش مهمی از تولیدات شیلاتی را به خود اختصاص می دهند. پیش نیاز هر فعالیت پرورشی، فراهم کردن منابع فراوان، قابل اتکا و ارزان بذر و لارو آبزی مورد نظر می باشد. در حال حاضر لارو صدف های پرورشی از طبیعت به دست می آیند که تولید لارو به صورت مصنوعی در تفریخگاه ها جایگزین مناسبی برای تهیه لارو مورد نیاز آنها برای پرورش می باشد. اساس کار بسیار از سالن های تکثیر صدف های دوکفه ای، مشابه بوده و شامل روش های آماده سازی و تخم ریزی صدف های بالغ، پروش لارو، پرورش صدف های جوان تا اندازه قابل قبول و تسهیلات لازم برای تولید جلبک به عنوان غذای صدف می باشد. با توجه به فراهم بودن شرایط پرورشی صدف در کشور، چه از لحاظ وجود گونه های بومی و چه از طریق وارد نمودن گونه های مهم پرورشی، دانستن اصول تکثیر مصنوعی آنها ضروری به نظر می رسد.

کلید واژگان :

آبزیان، دوکفه ای ها، تکثیر، پرورش، آبزی پروری



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک