با افزايش روز افزون جمعيت و نياز به غذا و مواد پروتئيني، جايگاه توليد و پرورش ماهي در آب هاي داخلي و بهره برداري بهينه از منابع آبي در دسترس روز به روز آشكارتر مي شود. اهميت اين موضوع با توجه به نقش مصرف گوشت ماهي در تامين سلامت افراد عيان تر خواهد شد. ماهی قزل آلای رنگین کمان یکی از گونه های تجاری ایران محسوب می شود که در استان هایی نظیر مازندران، لرستان، کهگیلویه و بویر احمد، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری پرورش داده می شود. این ماهی از نظر طعم و مزه فیله دارای طرفداران بسیار زیادی می باشد و در رستوران های شمال ایران نیز طبخ می شود. بیشترین میزان مصرف ماهی در ایران در گروه آبزیان پرورشی را قزل آلا به خود اختصاص داده است که دلایل مصرف این ماهی عبارتند از: 1. کیفیت مطلوب عرضه با توجه به نزدیکی مزارع پرورشی به مراکز عرضه، 2. امکان عرضه به صورت زنده فروشی، 3. کیفیت بهتر گوشت از نظر طعم، مزه و سهولت جداکردن استخوان. میزان تولید ماهی قزل آلا نیز رشد صعودی داشته، بطوری که تولید این گونه از میزان 9000 تن در سال 1379 به میزان 91519 تن در سال 1389 افزایش یافته است.
کلید واژگان :آبزیان، پرورش، بازار، قزل آلای رنگین کمان، ایران
ارزش ریالی : 500000 ریال
با پرداخت الکترونیک