چکیده :

تنها حدود350 گونه کوسه در سراسر جهان شناخته شده اند، در حالی که ماهیان استخوانی حدود 21000 گونه تخمین زده می شوند. کوسه ها نقش مهمی در دریا دارند بسیاری از گونه های بزرگ آنها در راس زنجیره های غذایی دریایی هستند و شکار ماهیان، اسکوئیدها، اختاپوس ها، سخت پوستان و بی مهرگان کفزی به وسیله کوسه ها زنجیره غذایی را در تعادل نگه می دارند البته استثنائاتی نیز وجود دارد مثلا کوسه آرام (Cetorhinus maximus) که از زئوپلانکتون ها تغذیه می کند و همجنین کوسه وال که از زئوپلانکتون ها و نکتون ها به خصوص ماهیان گله ای تغذیه می کند. برخی از کوسه ها دارای اهمیت تجاری به عنوان غذا هستند به خصوص که در سال های اخیر با صید بیش از حد ماهیان استخوانی ذخایر ماهیان استخوانی رو به کاهش گذاشته ارزش اقتصادی کوسه ها پر رنگ تر شده است. کوسه ها و خويشاوندان آنها مي توانند محصولات چندگانه قابل استفاده اي نه فقط محدود به گوشت،باله ها، کبد، غضروف، آرواره ها و دندان ها را فراهم آورند. متاسفانه هر ساله ده ها ميليون کوسه صيد شده در صنعت صيد باله هايشان جدا مي شوند و لاشه آنها از کشتي به دريا انداخته مي شود. اين عمليات تحت عنوان باله زني اسراف قابل توجهي به بار مي آورد زیرا که باله ها به طور متوسط تنها حدود 5 در صد از وزن کل کوسه را شامل مي شوند.

کلید واژگان :

بسته بندی، فساد، فرآوری، نگهداری، آبزیان



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک