چکیده :

این تحقیق به منظور مقایسه اثر سطوح مختلف پوست پرتقال خشک شده بر سیستم ایمنی در جوجه‌‌های گوشتي با 400، قطعه جوجه یک روزه از سویه راس 308 در قالب یک طرح كاملاً تصادفي شامل 5 تيمار، 4 تكرار و 20 پرنده در هر تکرار انجام شد. تيمارهاي آزمايشي شامل تیمار شاهد، سطوح 5/1 و 3 درصد پوست پرتقال خشک شده از واریته محلی استان گیلان در جیره مصرفی از ابتدای دوره پرورش تا 21 روزگی، بقیه دوره پرورش فقط با جیره پایه و سطوح 5/1 و 3 درصد پوست پرتقال خشک شده از ابتدای دوره پرورش تا 42 روزگی تقسیم شدند .با توجه به نتایج بدست آمده مشخص گردید که ميانگين تیتر ضد SRBC کل و میانگین تیتر ایمنوگلوبولین Gدر 28 روزگی در تیمارهای 5/1درصد پوست پرتقال خشک شده تا انتهای دوره پرورش و 3 درصد پوست پرتقال تا 21 روزگی دارای اختلاف معني‌داری با تیمارشاهد بود(05/0P<) اما در 42 روزگی فقط تیمار 5/1 درصد پوست پرتقال تا انتهای دوره پرورش با تیمار شاهد معنی¬دار گردید(05/0P<). میانگین تیتر ایمنوگلوبولین M در 28 و 42 روزگی با تیمار شاهد تفاوت معنی¬داری را نشان ندادند(05/0 کلید واژگان :

ایمونوگلوبولین- پوست پرتقال خشک شده- جوجه های گوشتی -سیستم ایمنی- نیوکاسل



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک