زعفران مهمترین محصول زراعی در استان خراسان میباشد که زمینهای حاصلخیز را برای رشد نسبت به زمینهای شور و غیر حاصلخیز ترجیح میهد. با توجه به اینکه زعفران یک محصول چندساله میباشد؛ توجه به تغییرات عناصر غذایی در مزارع تحت کشت آن به منظور مدیریت زراعی اهمیت مییابد. آهن و منگنز از جمله عناصر ریزمغذی مهم در کشت زعفران میباشند که توجه به مقدار آنها در خاک مزارع تحت کشت این محصول اهمیت دارد. بنابراین به منظور بررسی تغییرات عناصر آهن و منگنز در طی سالهای متمادی تحت کشت زعفران از مزارع یک تا هفت ساله در یک منطقه تحت کشت زعفران به وسعت 50 هکتار نمونهبرداری شد. محل نمونهبرداری روستای گزیک از توابع شهرستان درمیان با طول جغرافیایی '13 o60 و عرض جغرافیایی '59 o32 و ارتفاع 1310 متر از سطح دریا میباشد. نمونهبرداری از عمق 30-0 سانتیمتر و به تعداد 8 نمونه از هر سال و مجموعاً با 48 نمونه انجام شد. نتایج نشان داد که اثر سال بر قابلیت جذب عنصر آهن در سطح احتمال یک درصد معنیدار است و به جز سال چهارم روند تغییرات آن در خاک به صورت صعودی است. همچنین تغییرات سال نیز بر قابلیت جذب منگنز در سطح احتمال یک درصد اثر معنیداری نشان داد به طوریکه بیشترین مقدار منگنز قابل جذب در سال هفتم مشاهده شد. بنابراین کشت زعفران در خاکهای زراعی نه تنها عناصر ریزمغذی مانند آهن و منگنز را کاهش نمیدهد بلکه سبب افزایش این عناصر میگردد.
کلید واژگان :تغییرات خاک، شهرستان درمیان، عناصر ریزمغذی، مدیریت زراعی
ارزش ریالی : 300000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 6143539952296793
- سال انتشار : 1392
- نوع مقاله : مقاله کامل پذیرفته شده در کنفرانس ها
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : دومین همایش ملی آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی زعفران
- برگزار کنندگان : دانشگاه تربت حیدریه
- تاریخ ثبت : 1394/04/06 14:35:22
- ثبت کننده : Mohsen Ahmadee
- تعداد بازدید : 322
- تعداد فروش : 0