چکیده :

گزارشهای گوناگونی در مورد بیماری سرخشکیدگی درختان پسته در سایر نقاط جهان گزارش شده است. این بیماری سبب خشک شدن کامل سرشاخه ها؛ پژمردگی و خشکیدگی خوشه ها و از بین رفتن جوانه های سال آینده می شود.بیماری سرخشکیدگی درختان پسته از انواع پراکنده در ایران در هیچ یک از کشورهای جهان گزارش نشده است. امینایی( 1364 ) برای نخستین بار در ایران و در استان کرمان این بیماری را مشاهده کرد. سپس امینایی وارشاد( 1368 ) عامل بیماری راPaecillomyces variotiiگزارش نمودنداشکان و ابوسعیدی ( 1373 ) این بیماری را در باغهای پسته رفسنجان و سیرجان بررسی کردند. از نمونه های تهیهشده 5 قارچ زیر جداسازی گردیدCytospora sp, Coniotyrium sp, Paecilomyces variotii, Acremonium kihense, Ulocadlium atrum اما در آزمایشات اثبات بیماریزایی به این نتیجه رسیدند که هیچ یک از این قارچها نشانه آشکار بیماری را به وجود نمی آورند و عامل این بیماری نیستند. علایی عوامل این بیماری را سه قارچ Paecilomyces variotii, Cytospora sp, Nattrasia sp تشخیص داده دو آزمایشات اثبات بیماریزایی را در سرشاخه های بریده در آزمایشگاه؛ نهال های پسته در گلخانهودرختان بالغ در باغ انجام داد. به علاوه چند رقم پسته را نیز از نظر حساسیت و مقاومت نسبت به این بیماری بررسی کردند.

کلید واژگان :

بیماری، سرخشکیدگی، پسته، قارچ



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک