چکیده :

در ايران پس از گندم، برنج دومين محصول کشاورزي پر مصرف مي باشد که مصرف آن از دهه 05 افزايش چشم گيري داشته است، لذا افزايش عملکرد در هکتار اين محصول همواره در برنامههاي توسعه مورد تأکيد قرارگرفته است. مطالعه حاضر در راستاي ايجاد امنيت غذايي به بررسي تآثير فنآوري بر افزايش عملکرد در هکتار پرداخته است. براساس نتايج به دست آمده، درصد افزايش در عملکرد برنج اندک بوده زيرا درصد استفاده از ماشين آلات در زراعت اين محصول بسيار ناچيز مي باشد. همچنين ميتوان بيان داشت دولت به اتکاء ارزهاي حاصل از فروش ثروتهاي نفتي همواره از ابزار واردات جهت پرکردن مازاد تقاضا استفاده نموده است. بنابراين بنظر ميرسد جهتگيري سياستهاي ارزي و تجاري کشور تأثير منفي بر انگيزه فعالين بخش کشاورزان در راستاي توسعه فناوريهاي نوين داشته است.

کلید واژگان :

کلمات کلیدی: برنج، ايران، فن آوري، عملکرد در هکتار، سياستهاي ارزي و تجاري



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک