چکیده :

چكيده نياز روزافزون بشر به فناوري هاي اكسايشي كه در عين كارآمدي آسيب زننده به محيط زيست هم نباشند، توجه همگان را به استفاده از آنزيم هاي اكسيد كننده معطوف نموده است. در اين بين آنزيم‌هاي لاكاز به واسطه استفاده از هوا و توليد آب در واكنش‌هاي اكسايشي خود، از اهميت ويژه اي برخوردارند و آنزيم‌هاي سبز نام گرفته اند. قارچ نيوروسپورا كراسا يک موجود سريع الرشد با نياز‌هاي تغذيه‌اي اندك است، كه قادر به رشد در يک محيط کشت حداقل مي‌باشد. محيط کشت ووگل که به عنوان يک محيط کشت حداقل براي بسياري از کشت‌هاي گياهي استفاده مي‌شود، در اغلب گزارش‌ها براي تکثير نيوروسپورا كراسا توصيه شده است. در اين تحقيق توليد لاكاز توسط قارچ رشته اي نيوروسپورا كراسا سويهFGSC #321 بررسي شد. توليد آنزيم لاكاز در مرحله رويشي نيوروسپورا كراسا مکانیسم القايي دارد و مزيت عمده اين قارچ توليد لاكاز به خارج سلول مي باشد. جالب توجه است كه در شرايط تنش قحطي در بافر فسفات همراه با تغيير دما از 25 به C˚30 آنزيم به ميزان قابل توجهي توليد شد. در این تحقیق مشتقات آروماتيك ليگنين مانند وراتريك اسيد، گوآیاکول، گالیک اسید، فرولیک اسید، اورتوتولوئيدين، هيدروكوئينون در غلظت‌های مختلف بر ا‌لقاي توليد لاكاز، با مقايسة شيب نمودار سينتيکي (dA/dt) به دست آمده از فعاليت آنزيمي محيط ا‌لقا، مورد بررسي قرار گرفت. سنجش فعاليت لاكاز در حضور سوبستراي سنتزي آنيل گواياکل انجام شد.

کلید واژگان :

لاکاز، سوبسترا‌ها، القا کننده ها، سنجش آنزیمی.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک