چکیده :

روغن سبوس برنج محصولی شگفت انگیز است كه از پوسته خارجی و قهوه ای رنگ برنج كه با شلتوك متفاوت است، تهیه می شود. كشور ما از معدود كشورهايي است كه در آن از محصولات فرعي كشت برنج از جمله سبوس برنج استفاده مطلوب و اقتصادي بعمل نمي‌آيد. سبوس برنج از فرآورده‌هاي جنبي كارخانجات برنجكوبي است كه حدود 10% وزني هر دانه شلتوك را شامل مي‌شود و حاوي 25-15 درصد روغن است که این میزان مشابه با میزان روغن در دانه سویا می¬باشد. ترکیب مناسب اسیدهای چرب و سایر مواد شیمیایی موجود در روغن سبوس برنج از جمله ویتامین¬ها، استرول¬ها و عناصر معدنی و همچنین اثرات دارویی و سلامت بخش قابل توجه آن بویژه در كاهش كلسترول سبب شده است تا این روغن به عنوان یک ماده غذایی عمگر نیز شناخته ‌شود. پایداری اکسیداتیو روغن سبوس برنج زياد است و به راحتي فاسد نمي‌شود دماي دودي شدن آن بالاست كه از تجزيه اسيدهاي چرب در دماي بالا جلوگيري مي‌كند. گرانروي آن بالا بوده و موقع سرخ كردن روغن كمتري جذب مواد غذايي مي‌شود. مزه غذاهاي پخته شده را بهبود داده و می¬تواند به عنوان منبعی مناسب و ارزشمند برای تهیه روغن نباتی سالم بطور گسترده مورد استفاده قرار گیرد.

کلید واژگان :

کلمات کلیدی: روغن سبوس برنج، ترکیب اسیدهای چرب، اثرات سلامت¬بخش، پایداری اکسیداتیو



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک