چکیده :

مصرف مقدار زیادی از انرژی در صنعت خشک کردن، خشک کردن را یک عملیات با مصرف انرژی بالا ولی با اهمیت زیاد صنعتی مطرح می¬سازد. در خشک¬کن مایکروویو انرژی الکترومغناطیسی مستقیما به انرژی جنبشی مولکول¬های آب تبدیل می¬شود. بنابراین، حرارت در داخل محصول تولید می¬شود و انتقال انرژی بوسیله موانع انتقال بویژه در مواد ویسکوز تحت تاثیر قرار نمی¬گیرد. نظر به اینکه امواج مایکروویو قادر به نفوذ به داخل ماده بوده و بدین ترتیب انرژی را ذخیره می¬کند؛ لذا در این روش حرارت می¬تواند در سراسر حجم ماده تولید شود و ماده سریعتر خشک می شود در این مطالعه میزان انرژی مصرفی، انرژی مخصوص و انرژی فعال سازی خشک شدن لایه¬های گوجه فرنگی با بکارگیری خشک¬کن مایکروویو بررسی شد. آزمايش¬ها در 4 سطح توان مایکروویو (200، 300، 400 و 500 وات) بررسي شدند. نمودارهای نتایج حاصل از آزمایشات رسم گردید. تغییرات انرژی مخصوص مورد نیاز، روندی مشابه با انرژی مصرفی داشت. میزان انرژی فعال¬سازی و ثابت نفوذ رطوبتی موثر در خشک کردن لایه¬های گوجه فرنگی بر اساس یک رابطه نمایی به ترتیب به میزان 38/11 وات بر گرم و 6-E8 به دست آمد.

کلید واژگان :

گوجه فرنگی، انرژی مصرفی، انرژی مخصوص، انرژی فعال سازی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک