چکیده :

در این مطالعه به بررسی فرآیند سینتیک خشک کردن، به دست آوردن ضریب نفوذ حرارتی موثر، تعیین بهترین مدل ریاضی و به دست آوردن انرژی فعالسازی برای گوجه فرنگی با استفاده از آون مایکروویو پرداخته شده است. برای فرآیند مدل¬سازی ریاضی، 9 مدل تجربی بر داده¬‎های آزمایشگاهی برازش داده شد و سپس با توجه به بزرگترین مقدار ضريب تبیین ( R2)، کمترین مقدار مربع کاي (2) و ريشه ميانگين مربعات خطا (RMSE) بهترین مدل ریاضی با دقت بالا انتخاب شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی مدل¬های مورد بررسی، نشان داد که مدل میدیلی بهترین برازش را با داده-های به دست آمده دارد. همچنین بیشترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان 500 وات به میزان 6-10× 8/3 و کمترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان 200 وات به میزان 6-10× 39/1 به دست آمد.

کلید واژگان :

گوجه فرنگی، مایکروویو ، ضریب نفوذ رطوبتی موثر، سینیتیک خشک کردن



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک