چکیده :

به منظور بررسی نحوه تشکیل کالوس از کشت بساک خیار، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و دو رقم انجام شد. جوانه‏های گل بعد از پیش تیمار 4 درجه سلسیوس و دو روز، بر روی محیط MS تکمیل شده با BAP 0.91 mg/l و 2,4-D 0.25 mg/l کشت شدند. بساک‏های خیار در شش جهت مختلف روی محیط کشت قرار گرفتند و نحوه تشکیل کالوس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان دادند که در همه حالت‏های کشت شده، کالوس فقط از ناحیه شکمی بساک القاء شد. بساک‏های کشت شده در حالت ایستاده، کالوس‏های کوچکتری را تولید کردند. بساک‏های کشت شده در حالت‏های خوابیده روی بازوی کوچک، خوابیده روی بازوی بزرگ و خوابیده روی شکم نیز کالوس‏های بزرگتری تولید کردند.

کلید واژگان :

خیار، کشت بساک، BAP، 2,4-D



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک