چکیده :

هدف: هدف از انجام اين پژوهش ايجاد راه‌كارهايي جهت انتخاب ميان‌وعده مناسب از نظر ارزش غذايي مناسب و عاري از انرژي كاذب، انتخاب كارخانه‌اي با شرايط ايمني و بهداشت مطلوب و تأييد محموله‌هاي ورودي به شركت طبق استاندارد بين كارگران مي‌باشد. روش پژوهش: بازديد از كارخانه‌ها و تطبيق شرايط محيطي و توليد آن با استانداردهاي بين المللي نتایج و بحث: OHSAS18001 يكي از موثرترين استانداردهايي مرتبط با مسائل ايمني و بهداشت شغلي بوده و تطابق الزامات آن با الزامات كارخانه‌هاي مواد غذايي مي‌تواند به‌عنوان يك راه‌گشا در جهت افزايش سلامت محصولات توليدي آن كارخانه باشد. با توجه به اين‌كه روش‌هاي سنتي كنترل كيفي فرآورده‌هاي غذائي بر اساس آزمايشات شيميائي و ميكروبي انجام مي‌شوند و در روند عملي انجام كار با مشكلات عديده‌اي روبروست و معايب بسياري دارد لذا استفاده از يك روش كامل، ‌جامع كنترل كيفي مواد غذائي و درعين‌حال مورد قبول جامعه جهاني ضروري‌است. اگر بر این باور باشیم كه يكي از موارد مهم در سلامت کارکنان، سلامت محصولات غذایی می‏باشد، مي‌توان HACCP را كارآمدترین استاندارد برای به حداكثر رسانیدن ایمنی و سلامت محصولات غذایی دانست. پس از بررسي و تأييد شرايط ايمني و بهداشت كارخانه در بازديدهاي اوليه و ادواري و احراز شرايط بهينه ايمني مواد غذايي اجازه ورود كالا به شركت سايپا داده مي‌شود. پس از ورود محموله بهداشتي براي بررسي نهايي از جدول نمونه‌برداري از فراورده‌هاي كشاورزي بسته‌بندي شده طبق استاندارد موسسه تحقيقات صنعتي ايران به شماره 2836 استفاده كرده و از هر بهر نمونه جداگانه برداشت نموده و پس از آناليز آن محموله تأييد شده و به انبار مواد غذايي منتقل مي شود. اين تحقیق در شرکت سایپا و به روش تحقيقات پژوهشي و میدانی انجام شده‌است. بدین منظور، طرح تحقیقاتی به مدت 6 ماه به طول انجامید که دو ماه ابتدایی به بازرسي و مميزي از كارخانه‌هاي مواد غذايي مربوط می‏شود. سپس به مدت دو ماه پژوهش‌هاي مربوط به استاندارد HACCP انجام شد و در نهايت در انتهاي ماه پنجم و ششم كار نمونه‌برداري و تأييد محصولات در شركت انجام شد. نتیجه گیری کلی: با توجه به موارد ذكر شده تمام محصولات ورودي به شركت داراي بالاترين كيفيت و حتي‌الامكان استانداردهاي مربوطه بوده و محصولات توزيعي بين كارگران با كمترين اعتراض روبرو بوده و داراي بالاترين ارزش مواد غذايي با حداقل كالري و چربي موجود مي‌باشد

کلید واژگان :

بازرسي، استاندارد، ميان وعده، ايمني و بهداشت، شركت سایپا



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک