چکیده :

به منظور بررسی تاثیر پرولین و دما بر میزان فعالیت آنزیمهاي آنتی اکسیدان و درصد جوانهزنی آزمایشی در سال 1393 در آزمایشگاه دانشکده علوم کشاورزي دانشگاه محقق اردبیلی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. تیمارهاي آزمایشی شامل سه سطح پرولین (شاهد، ،5 10 میلیمولار) و دماهاي مختلف جوانهزنی (،15 ،25 35 درجه سانتیگراد) بود. صفات اندازهگیري شامل درصد جوانهزنی، میزان فعالیت آنزیمهاي آنتیاکسیدان کاتالاز و پراکسیداز بود. نتایج آزمایش نشاندهنده تاثیر پرولین بر افزایش این صفات بود. به طوري که پرولین منجر به افزایش درصد جوانهزنی در هر سه دماي ،15 25 و 35 درجه بود. دماي 35 درجه میزان فعالیت آنزیمهاي کاتالاز و پراکسیداز را کاهش داد و دماي 15 درجه منجر به افزایش فعالیت این آنزیمها شد. تاثیر پرولین در هر سه دماي ،15 25 و 35 درجه افزایش این آنزیمها را موجب شد.

کلید واژگان :

کاتالاز، پراکسیداز، درصد جوانهزنی، پرولین، کنجد



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک