چکیده :

امروزه استفاده از فیلمها و پوشش های خوراکی مشتق شده از بیو پلیمرها در صنایع غذایی به دلایل زیست محیطی بسیار مورد توجه است. در این تحقیق با ترکیب پلی ساکاریدهای کتیرا، زدو، کندر و سقز با پلی ساکارید نشاسته، سعی در تهیه فیلم های خوراکی زیست تخریب پذیر و اصلاح و بهبود خصوصیات فیزیکو شیمیایی این فیلم ها به روش کاستینگ شده است. در اینجا از کندر آفریقایی،صمغ درخت زرد آلو (زدو)،کتیرای شاهرود استفاده شده است .همچنین سقز مصرفی از درختterebenthospistacia از استان آذر بایجان می باشد.در اینجا فیلم ها بر پایه ی نشاسته ذرت می باشند و از گلیسرول به عنوان پلاستی سایزر استفاده شده است. بررسی خواص کاربردی فیلم ها نشان می دهد که فیلم های مرکب نشاسته +30% صمغ بیشترین مقاومت کشش را داشته اند که از این میان نشاسته +30%کندر نسبت به سایر فیلم ها بیشترین مقاومت کششی را داشته است.در ارتباط با WVTR نشاسته +20% کندر کمترین و نشاسته +40%سقز بیشترین آهنگ انتقال بخار آب را داشته اند.در بررسی میزان حلالیت در آب نشاسته +20%سقز در دمای 25C°و نشاسته + 20%کندر در دمای 100C° بیشترین حلالیت را داشته اندو نشاسته +40% زدو بیشترین رطوبت تعادلی را نشان داده است.

کلید واژگان :

صمغ، زیست تخریب پذیری، بیوپلیمر، کستینگ، مقاومت کششی



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک