چکیده :

امروزه یکی از اهداف اصلی تکنولوژی مدرن، تولید محصول با ساختار جدید و مورد پسند مصرف کننده به کمک افزودنی های ایمن می باشد. آنزیم ترانس گلوتامینازمیکروبی(13, 2, 3, 2 EC) جزء آنزیم های ترانسفراز می باشد که با واکنش های کاتالیتیکی به ایجاد اتصال عرضی درون و بین مولکولی در پروتئین ها می انجامد که انجام این واکنش ها به ترتیب با اتصال باقی مانده های گلوتامیل و لیزین در یک مولکول پروتئین و یا در دو مولکول پروتئینی مختلف بستگی دارد. پیوند کوالانسی تشکیل شده بین باقی مانده های گلوتامیل و لیزین، یک اتصال ایزوپپتیدی ε – (γ گلوتامیل) لیزین می باشد. این آنزیم می تواند در صنایع شیر و فراورده های آن مانند تولیدانواع ماست های همزده - قالبی و بدون چربی، بهبود پایداری شیر در برابر تیمار های متعدد، تولید نوشیدنی کفیر و تولید پنیر به عنوان افزودنی ایمن استفاده شود. اين مقاله مروری به بررسی مکانیسم، ويژگی ها و کاربردهای مهم آنزيم ترانس گلوتامیناز در صنایع شیر و فراورده های آن پرداخته است.

کلید واژگان :

ترانس گلوتامیناز، افزودنی ایمن، فراورده های لبنی



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک