چکیده :

سر سلسله خانواده کپور ماهیان می باشد. اسم علمی آن کاپریو سیپرینوس می باشد. مبدا پیدایش این ماهی را حوزه دریای سیاه می دانند. این ماهی درایام کهن از آسیای مرکزی به چین و نواحی شرقی ژاپن و سپس به تمامی نقاط کره زمین معرفی شده و امروزه بصورت گسترده پرورش داده می شود . امروز 35 _25 درصد تولیدات ماهیان گرم آبی را به خود اختصاص داده است. هدف از این تحقیق بررسی میزان فلور قارچی ماهیان کپور معولی دریاچه سد ارس می باشد. مواد و روش کار: طی یک ماه بررسی با مراجعه به دریاچه سد ارس 140 ماهی صید نموده که برای نمونه گیری از آنها جهت کشت, از محیط کشت سابورد دکستروز آگار و سابورد دکستروز کلرامفنیکل آگار استفاده شد که از آبشش و پوست ماهیان کپور معمولی صید شده نمونه اخذ گردید پس از کشت در محیط های کشت مذکور, پلیت ها در دمای 23 الی 25 درجه به مدت 15 روز قرار داده شدند که پس از مدت مذکور پرگنه های قارچی ایجاد گردیدند که برای تشخیص دقیق تر لام میکروسکوپی تهیه گردید. بحث و نتیجه گیری : از مجموع 750 نمونه مورد آزمایش 82 مورد قارچ ژئوتریکوم از آبشش و در کل 46 مورد قارچ رودوترولا و 221 مورد قارچ کاندیدا آلبیکنس جداسازی گردید. با وجود رشد کنونی جمعیت دنیا, تولید هر چه بیشتر پروتئین حیوانی از اهمیت زیادی برخوردار است. کشت آبزیان بدلایل زیادی به عنوان عمومی ترین و موثرترین راهکار جهت تولید پروتئین در آینده دنیا شناخته شده است. با مقایسه حیوانات پرورشی مهم دنیا مثل مرغ , خوک, ماهیو گاو با توجه به موارد ذیل اهمیت پرورش ماهی روشن می گردد. برای جلوگیری از بروز هر گونه اختلال در سیستم لازم است که سیستم هوشمند باشد به طوریکه از طریق سیستم آلارم اخطارهای لازم داده شود. آگاهی از کارکرد تجهیزات, وضعیت ماهی و کیفیت آب به طور دائم قبل از آنکه مشکلی به حد بحرانی و خطرناک برای سلامت ماهیها برسد سبب جلوگیری از بروز هر گونه استرس در ماهی می شود که پیامد آن رشد سریع ماهی میباشد.

کلید واژگان :

سد ارس, کپور, فلور قارچی



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک